Côte d’Azur, Provence-Alpen-Cote d'Azur, Frankrijk

Topbezienswaardigheden aan de Côte d'Azur

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van de Côte d'Azur tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

Spot je graag celebrities? Dan moet je het internationale filmfestival van Cannes meepikken. Glamoureuze filmsterren van heinde en ver paraderen op de Boulevard de la Croisette. Sinds de jaren ’70 – toen er een kunstmatig zandstrand aangelegd werd – is Cannes een populaire badplaats. 

Net zoals Cannes is Saint-Tropez een bekende mondaine badplaats. Decennia lang woonden hier kunstenaars en artiesten. Bovendien maakten Brigitte Bardot en Louis de Funès met zijn films Saint-Tropez wereldberoemd. Bezoek de haven met zijn prachtige jachten en motorboten, wandel op de pier met idyllisch uitzicht over Saint-Tropez, verpoos op een terrasje of sla je slag in één van de vele hippe boetieks.

Op zoek naar een nieuw geurtje? Dan moet je in parfumstad Grasse zijn. Sinds jaar en dag wordt hier geëxperimenteerd met bloemenextracten en chemische bestanddelen. Je kan de parfumhuizen van Fragonard en Molinard bezoeken of in een van de vele parfumwinkeltjes rondsnuisteren. 

Wil je er een dag op uittrekken? Verken dan Monaco, een dwergstaat aan de Côte d’Azur die volledig door Frankrijk omsloten wordt. Trekpleisters zijn het Palais Princier de Monaco en de aflossing van de wacht, het Monte Carlo Casino en de luxueuze jachthaven.

Nice, de hoofdstad van de Côte d’Azur, ligt tussen de zee en de bergen op slechts een paar kilometer van de Italiaanse grens. Wist je dat haar schitterende landschappen en uitzonderlijk licht de grootste kunstenaars en schilders geïnspireerd hebben? En terecht. Nice heeft heel wat troeven: Jardin Albert I, Vieux Nice (oude binnenstad), Parc du Château, de Corniches en schiereiland Cap Ferrat.  

De stad Fréjus vindt haar oorsprong in de Romeinse tijd. Vandaag kan je er nog overblijfselen uit die periode terugvinden, zoals het aquaduct. Het amfitheater dat vroeger plaats bood aan maar liefst 10.000 toeschouwers is door de jaren heen zwaar beschadigd, maar wordt tegenwoordig gebruikt voor optredens.

Ontdek hier alle Vakantiehuizen Côte d'Azur

Foto: Jakob Montrasio, https://flic.kr/p/dFMAaE


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.


Inspiratie nodig?